Η απόφαση για επιστροφή έστω και ενός μέρους των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη τη δεδομένη στιγμή.

Αυτά τα ποσά αποτελούν νέα χρέη και προστίθενται στις ήδη υπερφορτωμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, κλπ. Δυστυχώς το καλοκαίρι που ελπίζαμε και ευχόμασταν να δώσει ανάσα στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, δεν δείχνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα έσοδα συνεχίζουν να είναι μειωμένα συγκριτικά με την περίοδο πριν την πανδημία και οι οφειλές δύσκολα εξοφλούνται. Η πανδημία συνεχίζει με αυξανόμενα κρούσματα καθημερινά. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στις μεταφορές, στα καύσιμα, η ενεργειακή κρίση βασανίζει επαγγελματίες και νοικοκυριά, ενώ ήδη ζούμε με τον φόβο ερχόμενων αυξήσεων. Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 12,1%.

Η βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κινδυνεύει. Χρειαζόμαστε στήριξη, νέα μέτρα, λύσεις που θα δώσουν πραγματική ανάσα και όχι στιγμιαία ανακούφιση στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων πιστεύει ότι οι δυσκολίες που δημιουργούνται από την συνέχιση της πανδημίας αλλά και με την αύξηση του πληθωρισμού επιβάλουν σαν ελάχιστη στήριξη για τον κλάδο αλλά και για μικρές επιχειρήσεις με κέρδη έως 12,000 ευρώ οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν ανεπιστρεπτέες.

Καλούμε τον κλάδο σε εγρήγορση καθώς προβλέπεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας.

Recommended Posts