Σε μια περίοδο όπου τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, αλλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται λόγω της συνεχούς αύξησης του κόστους ζωής, η κυβέρνηση προτείνει αύξηση των φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες με πρόφαση τη φοροδιαφυγή.

Είναι παραπλανητικό η όποια φοροδιαφυγή υφίσταται να αποδίδεται αποκλειστικά στους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες, όταν ζητήματα, όπως το παρεμπόριο, το λαθρεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν, καταδεικνύοντας εκκωφαντικά την αποτυχία του Κράτους να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα αντί να καταπολεμά τη φοροδιαφυγή και οδηγεί στην εξαφάνιση των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιπλέον, δεν υπάρχει σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας. Η πρόσφατη μνημονιακή δεκαετία της υπερφορολόγησης είναι ακόμα νωπή στις μνήμες των ελευθέρων επαγγελματιών και η επιβολή ενός άδικου οριζόντιου κεφαλικού φόρου θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων εκφράζει έντονη αντίθεση προς τα νέα φορολογικά μέτρα και προσχωρεί σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς. Ως φωτογραφικός κλάδος έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά από την απώλεια εσόδων για την φωτογράφιση κρατικών έγγραφων. Απαιτούμε την απόσυρση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη μας να οργανώσουν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, τοπικές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας ή όποιες μορφές κινητοποίησης έχουν αποφασίσει ώστε να επιτύχουν μέγιστη μαζικότητα προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες
των συνεπειών από την εφαρμογή αυτού του Νομοσχεδίου.

Στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00. Στην Θεσσαλονίκη στις 14:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Recommended Posts