Στις 18 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων και Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών και Συστημάτων Εικόνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο, με θέμα τη διαδικασία έκδοσης των νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες.

Την Π.Ο.Φ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Ηρακλής Σολιόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Β’, Δημήτρης Κοντσίδης.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από ενέργειες της Π.Ο.Φ. σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Κ.Α.Φ. και αποστολή επιστολών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της λήψης φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες, μετά και τις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη, για το θέμα.

Ο Υφυπουργός ανέλαβε να διαβιβάσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τις ανησυχίες και τα αιτήματα της Π.Ο.Φ. και δεσμεύτηκε για εκ νέου συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος για τον φωτογραφικό κλάδο.

Τη συνάντηση στο Υπουργείο ακολούθησε διαδικτυακή ενημέρωση των εκπροσώπων των συλλόγων που ανήκουν στην Π.Ο.Φ.

Η Π.Ο.Φ., η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των φωτογραφικών ενώσεων της Ελλάδας και μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), συνεχίζει τις ενέργειες της για να προασπίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγελματία φωτογράφου στην Ελλάδα.

Recommended Posts