Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ηρακλή Σολιόπουλο, Β’ Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Κοντσίδη και Γενικό Γραμματέα, Σπύρο Διαμαντόπουλο παρευρέθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ ταυτόχρονα απαίτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ή τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Μετά από τρίωρη παραμονή στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου και την επιμονή της αντιπροσωπείας επιτεύχθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, με τον οποίο έγινε μια διεξοδική συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην ΚΥΑ υπ. αριθμ. 8200/0-297647/2018, που αφορά την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών και ειδικά το άρθρο 6, παράγραφος α, στην οποία αναφέρεται η λήψη της απαραίτητης φωτογραφίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων απαίτησε την αφαίρεση του πεδίου που αναφέρει ότι η «φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης».

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων θα αποστείλει στο Υπουργείο ένα υπόμνημα με τις τροποποιήσεις που έγιναν στη ΚΥΑ υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση αλλά και τη θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Η αντιπροσωπεία έθεσε πενθήμερη προθεσμία για απάντηση από το Υπουργείο, για την οποία ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης δεν δεσμεύτηκε.

Μετά το πέρας της πενθήμερης προθεσμίας, σε περίπτωση μη αλλαγής του άρθρου κατά την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, θα ακολουθήσει πρόσκληση προς τα μέλη της για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Recommended Posts