Συνάδελφοι,

Παρά τις επανειλημμένες επαφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της λήψης της φωτογραφίας για την νέα αστυνομική ταυτότητα, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόοδος και λύση, παρά μόνον υποσχέσεις για συνάντηση, η οποία όμως και παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Υπουργείο δεν έχει οριστεί.

Χθες πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά τη Συνέλευση αυτή ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό τη συνάντησή μας με τον Υπουργό και την αποδοχή του μοναδικού αιτήματός μας: Οι φωτογραφίες της νέας ταυτότητας να μην λαμβάνονται από την εκδούσα αρχή.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων αλλά και με τη συνδρομή όλων των Ενώσεων πανελλαδικά. Η συγκέντρωση θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και καλούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν, με την παρουσία τους στη συγκέντρωση, είτε είναι μέλη Ενώσεων είτε όχι.

Την ίδια ημέρα (30/08/2023) θα πραγματοποιηθεί 24ωρο κλείσιμο όλων των φωτογραφείων, πανελλαδικά, στην οποία καλούμε όλο τον φωτογραφικό κλάδο να συμμετάσχει.

Θα σας αποσταλεί αφίσα και θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη.

Η παρουσία όλων μας είναι κρίσιμη και αναγκαία.

Recommended Posts