Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καταγγέλλει την πρόθεση της υπάρχουσας κυβέρνησης να τοποθετήσει κάμερες εντός των αστυνομικών τμημάτων για τη λήψη φωτογραφιών ταυτότητας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πρακτική που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και σε αδιέξοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

Η λήψη των φωτογραφιών για τις ταυτότητες θα πρέπει να γίνεται από τους φωτογράφους ή τους πολίτες εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές του ICAΟ και όχι στα αστυνομικά τμήματα, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με την αγορά ακριβού εξοπλισμού και λογισμικού (αγορά από την οποία θα επωφεληθούν κάποιοι λίγοι) και την προσθήκη επιπλέον φόρτου εργασίας σε δημόσιους υπαλλήλους που δεν έχουν τις γνώσεις και την εξειδίκευση για τη λήψη φωτογραφιών.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι για χρόνια τώρα εξυπηρετούν άψογα τον Έλληνα πολίτη στην έκδοση παντός τύπου φωτογραφιών για δημόσια έγγραφα, όχι μόνο μέσα στις επιχειρήσεις τους αλλά σε κέντρα υγείας και σπίτια συμπολιτών μας που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Η παρούσα Κυβέρνηση έλαβε μία απόφαση, λίγο πριν τις εκλογές, τροποποιώντας αιφνιδιαστικά την Κ.Υ.Α. για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συντάξει αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους να λάβουν υπόψη τους την πρόθεση της συγκεκριμένης κυβέρνησης και να ενισχύσουν τα τοπικά Σωματεία συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν.

Recommended Posts