Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καταγγείλει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο το οποίο σε μία λογική ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κλέφτες τιμωρεί συνολικά τις μικρές και μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες για χρόνια αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε συνδυασμό με την αφαίρεση του σημαντικού εισοδήματος των Φωτογράφων από την λήψη φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για την χρήση του MyPhoto, βάζει ταφόπλακα στο Φωτογραφείο της Γειτονιάς και οδηγεί σε λουκέτο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τον οικονομικό της σχεδιασμό, ο οποίος πέντε χρόνια τώρα ευνοεί σε όλα τα επίπεδα τις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, βιομηχανίες, εφοπλιστές, εταιρείες ενέργειας, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστρέφει την ατομική και μικρομεσαία επιχείρηση, φτωχοποιώντας χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και τις οικογένειες τους.

Απαιτούμε:

  1. Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για το Φορολογικό
  2. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ, όπως ήταν πριν την κρίση, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος
  3. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο
  4. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Καμία αναμονή μέχρι το 2025
  5. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις
  6. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  7. Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός
  8. Κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών στις συναλλαγές μέσω POS
  9. Κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

Καλούμε όλες τις Ενώσεις των Επαγγελματιών Φωτογράφων και τους επαγγελματίες φωτογράφους σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν ενεργά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις για να δώσουν το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο.

Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 8 Νοεμβρίου (Θεσσαλονίκη 9 π.μ. Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Αθήνα – 18:30 Πλατεία Κλαθμώνος).

Recommended Posts